آوریل 19, 2024

تحلیل فضای شهری خیابان سعدی مشهد – پاورپوینت تحلیل فضای شهری خیابان سعدی

تحلیل فضای شهری خیابان سعدی مشهد – پاورپوینت تحلیل فضای شهری خیابان سعدی

تحلیل فضای شهری خیابان سعدی مشهد – پاورپوینت تحلیل فضای شهری خیابان سعدی

همراهان گرامی گروه معماری فراز در این بخش به معرفی و ارائه کاملترین پروژه تحلیل فضای شهری خیابان سعدی مشهد خواهیم پرداخت .

فهرست مطالب پاورپوینت تحلیل فضای شهری خیابان سعدی :

پاورپوینت تحلیل فضای شهری خیابان سعدی تحلیل فضای شهری خیابان سعدی مشهد

بررسی تاریخچه خیابان سعدی ( سراب) :

محله سرآب که نام آن برگرفته از مظهر یا سرآب قنات سناباد است . پس از محله نوغان قدیمی ترین محله ی شهر است.

آب قنات سناباد در حدود تقاطع خیابانهای فعلی امام خمینی و سعدی ظاهر می شد و از آنها به بعد مورد استفاده ی مردم قرار می گرفت و از طریق بازارچه سراب و سپس محله چهارباغ به حرم مطهر می رفت .
از این دو قسمت از شهر که در ابتدای مسیر آب قنات سناباد بود به سرآب یا سراب معروف شد.

 راسته ی سراب که آثار آن کما بیش در شرق خیابان امام خمینی باقی مانده است گذرگاهی پرپیچ و خم و سنگ فرش بود که شیب تندی داشت و امتداد آن تا مسجد شاه بازارچه سراب خوانده می شد .

خیابان سعدی کنونی در گذشته گور کاه سرآّب نام داشته و به جهت وجود فضایی برای جمع شدن گاواره (دگرگاو)یا محل چرای گاو و به اصطلاح آبشخور بدین نام خوانده می شد .

نمونه های مرتبط
تحلیل فضای شهری میدان راه آهن مشهد

 سناباد یکی از قراء مجاور نوغان واقع در غرب آن بوده است . این آبادی نیز مانند دیگر قراء دارای قنات قلعه یا محلی برای سکونت اهالی در مظهر قنات و اراضی ای در زیر دست مظهر قنات بوده است .

چون جسد مبارک حضرت رضا (ع) را ظاهرا با آب قنات سنابد غسل داده اند قنات مذبور از آن پس دارای قداست و احترام شده و نامش محفوظ مانده است .
 مظهر یا فرهنگ قنات بعدها به سراب یا سرآب شهرت یافته و چون در زمان شاه تهماسب صفوی برای شهر با رویی احداث شده ،محل یکی از دروازه ها را در همان نقطه (سراب )قرار داده اند بدین گونه عنوان دروازه سراب نیز پدید آمده که تا کنون با همین نام در مشهد باقی مانده و محلی کاملا شناخته شده است .

 محل دروازه سراب اکنون در شهر مشهد به ایستگاه سراب شهرت دارد و دقیقا در محل تقاطع خیابان امام خمینی و خیابان سعدی واقع است .

در نخستین مرحله ی توسعه شهر این محدوده در خارج از دروازه های شهر قرار داشته و یکی از قبرستان های شهر در این محل (ابتدای خیابان سناباد- مقابل شفائی)واقع بوده است که کلنل محمد تقی خان پسیان هم در آن محل به خاک سپرده شد ولی بعد از توسعه شهر این قبرستان تخریب و جسد کلنل پسیان به باغ نادری منتقل گردید.
 

پروژه تحلیل فضای شهری خیابان سعدی مشهد

بدون شک کاملترین و جدیدترین پروژه تحلیل فضای شهری خیابان سعدی مشهد هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است .

خرید و دانلود فوری :

گروه معماری فراز

فراز حامی مرکز نیکوکاری نیام
گروه معماری فراز بخشی از درآمد خود را به طرح حمایت از کودکان نیازمند کشورمان اختصاص داده است با خرید از فروشگاه فراز شما نیز در این طرح شریک خواهید بود . به امید فردایی بهتر

 

درباره نویسنده

مطالب مرتبط:

ثبت دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!